Programma

Milieu

Ambitie van het programma

We focussen ons op circulair en energieneutraal in 2050; wat kunnen onze inwoners, onze bedrijven en wij als gemeente zelf doen om de impact op onze omgeving zo klein mogelijk te maken? Dit gaat zowel over energie besparen, de overstap van fossiele naar duurzame brandstoffen, de opwek van energie, als ook over het verminderen van het gebruik van grondstoffen en het gezonder (schoner en stiller) maken van onze omgeving.

Speerpunten van beleid

We merken, dat zowel bewoners als bedrijven zich ervan bewust zijn dat ze komende jaren de transitie naar een duurzame woon- en werkomgeving moeten maken. Dat dit programma een bijdrage levert aan het strategisch doel duurzaamheid is duidelijk. Vergeet daarbij niet dat dit strategische doel ook over werkgelegenheid, wonen en ons eigen vastgoed gaat (programma 9), maar ook over de openbare ruimte, klimaatadaptatie en mobiliteit (programma 3) en sociale inclusie (programma 7). Dit alles draagt bij aan een stijging van de Brede Welvaart.  

Ook raakt dit programma aan andere thema’s als inclusiviteit, participatie en financieel gezond. De verduurzaming van Apeldoorn vraagt van iedereen investeringen. Daarop wordt in deze begroting ook ingezet. Tegelijkertijd wordt het de uitdaging (zoals ook landelijk in het kader van het Klimaatakkoord belicht) ervoor te zorgen dat iedereen met deze verduurzaming (ook financieel) mee kan doen. Duurzaamheid is een thema waarop we de samenwerking met inwoners, woningbouwcorporaties, coöperaties, instellingen en bedrijven zoeken. Alleen samen kunnen we de eerste stappen in deze transitie succesvol zetten.

Deze pagina is gebouwd op 10/25/2022 14:05:44 met de export van 10/25/2022 13:42:19